top of page
  • Foto van schrijverInnerPeace Veldweg 3

Hoe kun je boosheid omzetten in een positief gevoelBoos zijn. Het lijkt een negatieve emotie. Het voelt niet prettig, soms zelfs destructief. Maar als je je boosheid ontkent, dan loop je de kans je eigen kracht te blokkeren. Erkenning is dus erg belangrijk. Je bent niet voor niets boos.

De oorsprong van je boosheid is vaak oude weggestopte pijn. We zijn bijvoorbeeld nog boos op mensen of gebeurtenissen uit ons verleden. Nieuwe situaties raken precies die oude pijn, dat maakt ons boos. Door die mensen en jezelf te vergeven geeft dat meer ruimte. Je houdt je niet meer vast aan ‘toen’. Als je meer ruimte aan je boosheid kunt geven en je de oude pijn leert te omarmen, activeer je daarmee je eigen helingproces. Je komt meer in je eigen kracht.

Simpel gezegd: als je je boosheid ontkent, ontken je ook je eigen kracht.

Als je je boosheid blijft ontkennen, dan gaat die zijn eigen leven leiden wat invloed heeft op je immuunsysteem. Boosheid vasthouden is dus slecht voor je fysieke lichaam.

Vergevingsoefening:

Besef je allereerst dat je vroeger de informatie niet had om voor jezelf op te komen, nu heb je die informatie wel.

Misschien kun je een moment voor de geest halen wanneer je voor het eerst zo boos was als nu. Misschien heeft iemand je gekwetst of pijn gedaan. Hoe oud was je toen? Nog jong?

Besef je goed dat je nu veilig bent. Stel je voor dat jij je eigen ouder was in die tijd. Hoe zou je voor jezelf op gekomen zijn?

Zoek een foto van jezelf op uit die tijd. Kijk naar jezelf. Misschien kun je tegen het kind op de foto zeggen dat je van hem/haar houdt en vanaf nu goed voor hem/haar zult zorgen. Het zou fijn zijn als je de foto op een mooie plek neerzet, koop wat bloemen, zet het bij de foto. Versier het zo dat je met liefde naar de foto kunt kijken. Besef je dat degene die je gekwetst heeft, geen informatie had om beter met jou en de situatie om te gaan. Mensen reageren vaak vanuit hun eigen pijn. Als je dit beseft, dan heb je de sleutel in handen om iemand daadwerkelijk te vergeven. Dat zal je zoveel ruimte geven. Geen woede die je meer vast hoeft te houden.

Zorg vandaag extra goed voor jezelf. Misschien kun je dat doen door een gedicht schrijven of een tekening te maken. Maak contact met je eigen kleur en speelsheid. Op die manier ervaar je ruimte in je hart. In liefde naar jezelf en in je eigen kracht.
Comentários


bottom of page