top of page
  • Foto van schrijverInnerPeace Veldweg 3

5 tips om beter voor jezelf te zorgen1 Besef allereerst dat je het waard bent.

Je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Om tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Creëer een moment voor jou alleen en geef jezelf daar toestemming voor. Misschien kun je onderzoeken wanneer en waarom je minder goed voor jezelf bent gaan zorgen. Dat kan je veel inzicht geven over de patronen die je in de loop der tijd ontwikkeld hebt.

2 Waar laad jouw batterij van op? Is het een wandeling door de natuur? Dansen op muziek? Op de bank met een boek? In bad? Sporten? Yoga? Meditatie? Plan zo’n moment in je dag. Laat de boel even de boel. Hierbij geldt: hoe meer je het doet, des te makkelijker je uiteindelijk tijd vrij zult maken voor jezelf. Met een opgeladen batterij werk je ook een stuk productiever. Maak een lijst met dingen waar je van geniet/blij van wordt. Doe elke week iets wat op je lijstje staat.

3 Kom voor jezelf op. Kom je in vervelende situaties slecht voor jezelf op? Besef dat je volwassen bent en over je eigen autonomie beschikt. Je hebt het recht om dingen na te streven die voor jou belangrijk of waardevol zijn. Als het je ergens niet bevalt, dan ben je vrij om te gaan. Je bent een vrije spirit. Je draagt je eigen verantwoordelijkheden, maar je kunt bewegen zoals je wilt bewegen. Dat is je geboorterecht.

4 Geef je grenzen duidelijk aan. Je hebt altijd de keuze om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen. Doe je iets omdat je het fijn vindt om te doen of staat het je eigenlijk tegen? Maak de intenties duidelijk voor jezelf. Laat het voor jezelf helemaal duidelijk zijn waarom je iets wel of niet wilt doen.

5 Wees lief voor je lijf. Je lichaam is de tempel van je ziel. Hoe kun je daar beter voor zorgen? Wat is heilzaam voor jou? Wat zou voedend zijn? Je bent zelf verantwoordelijk om de tempel van binnen en buiten mooi te maken. Voel je je beter van binnen, dan straal je dat automatisch uit. Beweeg meer, ga naar de sauna, schrijf je in voor een leuke cursus, probeer gezonder te eten. Verwen jezelf en geniet ervan.
Comments


bottom of page